Vertrouw op jezelf

Vertrouw op jezelf 

Zelfvertrouwen speelt een belangrijke rol bij je gezondheid en je kwaliteit van leven. Zelfvertrouwen is jezelf goed kennen en daar tevreden mee zijn. Als je vertrouwt op jezelf kun je jezelf ontplooien en ben je minder afhankelijk van het oordeel van anderen.Je durft initiatief te tonen en voor je eigen mening uit te komen. Je durft te leven zoals jij dat wilt. Zelfvertrouwen zorgt ervoor dat je er op uitgaat en je mogelijkheden ontdekt en ontwikkelt. Als je vertrouwt op jezelf kleurt dat je hele persoon. Mensen met zelfvertrouwen stralen levenskracht uit. Geloof en vertrouwen in jezelf werkt positief door in alle aspecten van je leven. Daarom is het een hele belangrijke basis voor levenskracht. 

Wees je eigen beste vriend

Niemand is, en zal ooit hetzelfde zijn als jij. Je bent een uniek persoon met bepaalde capaciteiten en eigenschappen. Jij bent de enige die jouw ervaringen echt kan begrijpen. Juist daarom is het zo belangrijk dat je je eigen beste vriend bent. Want jij begrijpt jezelf en weet waar je gevoelens vandaag komen. Jij bent degene die het best kan bepalen wat wel en niet bij je past. Jij alleen kan jou het beste geven voor jezelf. 

Jij bent uniek

Het is moeilijk voor een ander om jou volledig te begrijpen. Letterlijk iedereen zit anders in elkaar dan jij. Iedereen maakt zijn eigen dingen mee. Daarom is ook niemand echt hetzelfde. Vanaf je geboorte tot je dood zul je daarom altijd een enigszins "eenzaam avontuur" beleven. Accepteer dat je nooit precies hetzelfde zult zijn of beleven als een ander. Kies voor jouw waarheid, niet die van een ander. Wees je eigen beste vriend. Dan heb je altijd fijn gezelschap. 

Kies voor jezelf, maar deel met de ander

Kiezen voor jezelf betekent niet eenzaam en alleen zijn. Het betekent ook niet dat je jezelf altijd op de eerste plaats moet zetten. Want juist door je leven te delen met anderen leer je jezelf en die ander nog beter kennen. Kiezen voor jezelf betekent je verantwoordelijk voelen voor je successen en tegenslagen. Jezelf accepteren met goede en minder goede eigenschappen en zo een compleet mens zijn. Het betekent jezelf de moeite waard vinden en jezelf het recht willen geven op geluk. Geloven in jezelf en je eigen kunnen, en kiezen voor wat bij jou past. 

Wees een speler, geen toeschouwer

Speel het spel van het leven. Blijf niet aan de kant staan. Neem verantwoordelijkheid en laat je verleden niet bepalen wie je bent. Tijd is kostbaar. Die kun je beter besteden aan heden en toekomst, dan aan het verleden. Denk goed na over wat je wilt zien als je terugkijkt op je leven als je ouder bent. Oriënteer je op mogelijkheden en kies voor jezelf. 

Vind je het moeilijk je eigen pad te kiezen of de mening van anderen naast je neer te leggen? Leer dan hoe eenvoudig het is je leven in eigen hand te nemen. Alleen dan kan je de levenskracht voelen die jou tot een volledig mens maakt. 

 

Leave your comments

0

Comments

  • No comments found