Je immuunsysteem is het afweersysteem dat je lichaam beschermt tegen ziektes en lichaamsvreemde stoffen, zoals virussen, bacteriën, schimmels en parasieten. Het spreekt voor zich dat het belangrijk is dat je immuunsysteem goed moet werken als je levenskrachtig wilt zijn en blijven.

Meer

Wil je een sterker en gezonder lichaam krijgen, zorg er dan voor dat je een combinatie doet van verschillende bewegingen, oefeningen en activiteiten. Dat betekent niet dat je elke week drie verschillende sporten moet beoefenen, maar dat je je bewust wordt van wat je lichaam nodig heeft om weer optimaal te functioneren.

Meer

Als je een sterk en gezond lichaam wilt en gezond oud wilt worden, dan kun je het best verschillende soorten beweging toepassen om je lichaam op alle mogelijke manieren fit en alert te houden. Het trainen van je evenwicht is daarbij heel belangrijk.

Meer

Sporten is gezond.Je krijgt er meer zelfvertrouwen van, meer spierkracht, een beter geheugen, een sterker immuunsysteem, en je kunt beter omgaan met stress. Het versterkt ook je organen, spieren, botten, bloed en je stofwisseling. Hoe werkt dat precies?

Meer

Als je te zwaar bent, draag je dagelijks extra kilo's mee die je belemmeren in je bewegingen. Een slank lijf is soepeler en makkelijker wendbaar. Daardoor lijkt het levenskrachtiger, maar dat hoeft het niet te zijn. Tenslotte kan ook een slank lijf ongetraind en ongezond zijn. Slank betekent echt niet altijd sterk.

Meer

Tips voor een gezond en krachtig lichaam

De kracht van water

Hoe je je voelt en gedraagt wordt voor een belangrijk deel bepaald door de hoeveelheid vocht in je lichaam.

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Wil je iedere vrijdag wetenswaardigheden en tips voor een levenskrachtig leven ontvangen? Vul dan hieronder je gegevens in! 

Ja ik wil tips!